Stadiu Dosar cetățenie – Ordine ANC cetățenie română

Stadiul Dosarului pentru cetățenii care au depus dosarul la ANC cu privirea la redobândirea cetățeniei române în anii 2017, 2018, 2019, 2020 conform articolului 11.
Verificarea se face prin Formularul de mai jos.
Se caută după Numărul Dosarului și Anul Depunerii Dosarului.
Numărul dosarului îl puteți obține prin scrisoare recomandată de la ANC București sau prin procură.

Art. 12  Legea cetățeniei române, legea nr 21/1991 republicată
Aprobarea cererilor de acordare ori de redobândire a cetățeniei române se face prin ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie, pe baza propunerilor Comisiei pentru cetățenie. 

Art. 20   Legea cetățeniei române, legea nr 21/1991 republicată
(1) Cetățenia română se acordă sau se redobândește la dată depunerii jurământului de credință.
(2) În termen de 6 luni de la dată comunicării ordinului președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie de acordare sau redobândire a cetățeniei române, persoanele cărora li s-a acordat sau care au redobândit cetățenia română vor depune jurământul de credință României…

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , ,

602 Comments on “Stadiu Dosar cetățenie – Ordine ANC cetățenie română

 1. Dear Sir;
  I received the following email:
  Nr. 20308/ANC/29.07. 2020
  Către: EL BIZRI INA

  Referitor: Stadiu dosar nr. 83011/RD/2019

  Urmare a petiţiei adresate Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie vă facem cunoscute următoarele:
  Cererea dvs.de redobândire a cetăţeniei române a fost înregistrată la Secretariatul Tehnic al Comisiei pentru cetăţenie sub nr. mai-sus menţionat.
  Conform art. 16 alin. (2) din Legea nr. 21/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele Comisiei pentru cetăţenie a fixat data la care Comisia pentru cetăţenie verifică îndeplinirea condiţiilor necesare redobândirii cetăţeniei române potrivit art.11.
  Menţionăm faptul că dosarul este complet în momentul în care se constată că toate actele necesare soluţionării cererii au fost depuse şi s-au obţinut relaţii complete de la instituţiile abilitate cu privire la îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art.8 alin.1 lit.b) şi e) din lege.
  Prin urmare, la acest moment, cererea se află în curs de soluţionare, urmând procedura prevăzută de Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
  În cazul constatării îndeplinirii sau al neîndeplinirii condiţiilor legale pentru redobândirea cetăţeniei române, printr-un raport motivat al Comisiei pentru cetăţenie, cererea va fi inclusă pe un ordin al Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie care se va comunica, din oficiu, prin scrisoare recomandată.
  Adăugăm că există posibilitatea de a afla informaţii privind stadiul de soluţionare al dosarului consultând site-ul A.N.C. – http://cetatenie.just.ro –rubrica Stadiu Dosar.
  Cu stimă,
  Pentru Gabriela LENGHEL preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie,
  semnează
  Marius-Sorin BOZGAN
  Vicepreședinte

  I would like if possible to know how much time I have to wait more.

  Is there a way to make the procedure faster?

  • Bună ziua.
   Este nevoie de trimis o scrisoare recomandată către ANC. Pentru mai multe detalii, contactați-ne la numărul 060146695

 2. Bună ziua. Puteti sami spuneti cind vor incepe a esi ordinele pentru dosarele depuse in 2019 ca asteptam de aproape 3 ani multumesc

 3. Bunà seara ,spuneşini và rog cum trebue de scimbat adresa la scrisuare care trebue sà vinà pe adresa care am scriso ,cànd am depus documentele .12.12. 2018 .pentru redobàndirea cetàşàniea romànà ,ce trebue de fàcut la cine sà mà adresez spuneşimi và rog la cine sa ma adresez

  • Bună ziua.
   Contactați-ne vă rog la numărul 060146695 pentru a putea discuta mai multe detalii referitor la întrebarea Dvs.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*