Stadiu Dosar cetățenie – Ordine ANC cetățenie română

Stadiul Dosarului pentru cetățenii care au depus dosarul la ANC cu privirea la redobândirea cetățeniei române în anii 2017, 2018, 2019, 2020 conform articolului 11.
Verificarea se face prin Formularul de mai jos.
Se caută după Numărul Dosarului și Anul Depunerii Dosarului.
Numărul dosarului îl puteți obține prin scrisoare recomandată de la ANC București sau prin procură.

Art. 12  Legea cetățeniei române, legea nr 21/1991 republicată
Aprobarea cererilor de acordare ori de redobândire a cetățeniei române se face prin ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie, pe baza propunerilor Comisiei pentru cetățenie. 

Art. 20   Legea cetățeniei române, legea nr 21/1991 republicată
(1) Cetățenia română se acordă sau se redobândește la dată depunerii jurământului de credință.
(2) În termen de 6 luni de la dată comunicării ordinului președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie de acordare sau redobândire a cetățeniei române, persoanele cărora li s-a acordat sau care au redobândit cetățenia română vor depune jurământul de credință României…

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , ,

744 Comments on “Stadiu Dosar cetățenie – Ordine ANC cetățenie română

   • bună ziua,
    îmi puteți spune va rog,din moment ce am completat cererea pentru programare jurământ am primit o programare ca sa completez o cerere pentru acordul șefului anc pentru jurământ. cât timp durează pana am programare pentru jurământ. e ceva de genul programare pentru programare jurământ. mulțumesc.

    • Bună ziua,
     în dependență la ce Consulat ați fost arondată. Dacă solicitați să depuneți jurământul la ANC, atunci durează foarte mult acum, până la un an până veți depune jurământul la București.
     Dacă scrisoarea mai este valabilă, recomandăm să înregistrați cerere să depuneți jurământul la Consulat, va fi mai rapid.

 1. Buna seara, am depus dosaru cu numaru 73140/2019 pe data 16 Sept si terminul a fost pe 20 Sept 2020 si acum miau dus termenul 28/02/23. Puteti Sami spuneti egzasta vrio problema la dosar. Puteti sa ma ajutati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*