Programari online pentru servicii consulare la Consulatul General Balti

La Consulatul General Balti se fac programări online pentru toate serviciile consulare la adresa www.econsulat.ro

Acest sistem informatic modern va permite cetăţenilor români să acceseze informaţii consulare de calitate într-un mod eficient şi transparent, beneficiind de un confort crescut datorită posibilităţii de a interacţiona online cu personalul Ministerului Afacerilor Externe, de a trimite solicitări prin mijloace electronice fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze in mod repetat la ghişeu, eliminându-se astfel barierele birocratice şi cele geografice.

Drept urmare, se va informatiza preluarea şi soluţionarea tuturor cererilor de servicii consulare (altele decât vizele şi documentele de călătorie – paşapoarte şi titlurile de călătorie).

Totodată, Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni va avea şi o componentă de programare pentru solicitanţii de servicii consulare.

Pentru cetăţenii români, proiectul vizează simplificarea procedurilor de soluţionare a serviciilor consulare prestate de Ministerul Afacerilor Externe, ceea ce va duce la creşterea încrederii cetăţeanului în reţeaua consulară a României.

Obiectivele principale urmărite prin acest proiect sunt:

 • Posibilitatea accesării, mult mai facile, a serviciilor consulare de către cetăţenii români;
 • Uniformizarea serviciilor consulare prestate la nivelul întregii reţele consulare a României;
 • Coordonarea unitară a serviciilor consulare. Astfel, prin intermediul Centrului de monitorizare înfiinţat la nivelul Departamentului Consular se vor putea urmări şi analiza, în timp real, toate serviciile consulare efectuate de către orice misiune diplomatică/oficiu consular;
 • Modernizarea de substanţă a activităţii consulare desfăşurate în cadrul misiunilor diplomatice/oficiilor consulare prin eliminarea birocraţiei şi a procedurilor greoaie, cât şi prin introducerea instrumentelor informatice specifice secolului XXI în activitatea zilnică a lucrătorilor consulari

Serviciul este funcţional în prezent pentru românii care au reşedinţa/domiciliul în circumscripţiile consulare ale misiunilor diplomatice/consulare din Atena, Cahul, New York, Varşovia, Bilbao, Budapesta, Podgoriţa, Praga, Sarajevo, Tirana, Luxemburg, Bonn, Vancouver, Astana, Cernăuţi, Doha, Moscova, Ciudad Real, Nicosia, Zaragoza, Bologna, Trieste, Lisabona, Paris, Odessa, Bălţi, Beirut, Castellon, Salonic, Sofia.

Tagged with: ,

14 Comments on “Programari online pentru servicii consulare la Consulatul General Balti

 1. Bună ziua .
  Am depus online pe econsult. ro cererea de depunerea Jurământuluiîn februarie 2021.Cum pot afla la ce etapă sunt cererile .

  • Bună ziua.
   La Consulate se verifică cererile depuse anul trecut. Trebuie doar să așteptați cînd veți primi răspuns de la Consulat cu data și ora.

 2. Buna ziua, am primit ordinul…vreau sa modific cererea shi sa fiu cetatean roman cu pastrarea domiciliului in Romania, de la inceput era cu pastrarea domiciliului in strainatate(la inscriere juramant este asha optiune), de ce acte suplimentare am nevoie shi cum pot realiza?

  • Bună ziua.
   Vă rugăm să mai adresați încă odată întrebarea Dvs pentru a vă putea oferi un răspuns.

 3. sunt programat de 1 ana si 2 luni la abasada balti pentru depunerea juramantului asa putea sti la ce etapa sunt si cand voi putea depune juramantul 068181026 varog sa ami spuneti ma puteti apela

  • Bună ziua.
   Consulatul de la Bălți verifică acum cererile din aprilie-mai 2020. Trebuie să mai așteptați un pic și să verificați regulat adresa de email.
   Pentru detalii suplimentare, contactați-ne la numărul: 060146695

 4. Bună seara. Am depus online pe econsult. ro cererea de depunerea Jurământului încă în august 2020.Si la ziua de azi nu sa schimbat starea cererii tot sta Trimisa spre prevalidare

  • Bună ziua, Victoria.
   Acum depun Jurământul cei programați în luna iunie.
   Trebuie să așteptați.
   Pentru informație suplimentară, contactați-ne la numărul +37360146695 (Viber/Whatsapp)

    • Bună ziua.
     Dacă aveți toate actele pregătite, înregistrarea o puteți face pe econsulat.ro
     În caz că aveți nevoie de ajutor, contactați-ne la numărul 067411669
     sau vă așteptăm în oficiu, str. Columna 89

  • Bună ziua.
   În caz că aveți nevoie de ajutor în perfectarea actelor românești, contactați-ne la numărul de telefon: 060146695.
   Sau vă așteptăm la str. Columna 72/3, of.6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*