Stadiu Dosar cetățenie – Ordine ANC cetățenie română

Stadiul Dosarului pentru cetățenii care au depus dosarul la ANC cu privirea la redobândirea cetățeniei române în anii 2017, 2018, 2019, 2020 conform articolului 11.
Verificarea se face prin Formularul de mai jos.
Se caută după Numărul Dosarului și Anul Depunerii Dosarului.
Numărul dosarului îl puteți obține prin scrisoare recomandată de la ANC București sau prin procură.

Art. 12  Legea cetățeniei române, legea nr 21/1991 republicată
Aprobarea cererilor de acordare ori de redobândire a cetățeniei române se face prin ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie, pe baza propunerilor Comisiei pentru cetățenie. 

Art. 20   Legea cetățeniei române, legea nr 21/1991 republicată
(1) Cetățenia română se acordă sau se redobândește la dată depunerii jurământului de credință.
(2) În termen de 6 luni de la dată comunicării ordinului președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie de acordare sau redobândire a cetățeniei române, persoanele cărora li s-a acordat sau care au redobândit cetățenia română vor depune jurământul de credință României…

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , ,

167 Comments on “Stadiu Dosar cetățenie – Ordine ANC cetățenie română

 1. Bună ziua am primit o scrisoare recomandată in care se cere să completez dosarul cu certificatul de nastere legalizat la notar, întrucât exemplarul depus la dosar are înserat alt IDNP decât cel menționat în pașaport și buletinul de identitate , iar în scrisoare este menționat alt nr. la dosar nu al meu ce trebuie să fac acum? Mulțumesc

 2. Buna am depus actele in 24.02.18 nr.14030,la mine in dosar am pus si fiica pe atunci era minora acum are deja 18 ani, este cu grad de invaliditate 1 sever, este posibil de urgentat emiterea ordinului cumva?
  in dosar e mentionat acest lucru,,vad ca ies dosare cu nr.mai mare ,,noi deja suntem in urma si nici o speranta,,poate ma ajutati cu vreo informatie… sau sfat..mersi mult

  • Buna ziua,
   Pentru cazuri grave de sanatate se face urgentare. Pentru aceasta trebuie sa va programati la audienta la ANC sau puteti solicita o urgentare prin cetatenie@just.ro cu atasarea documentelor doveditoare a necesitatii urgentarii.

 3. Buna ziua. Mă numesc Boaca Ecaterina ei am depus dosarul la București pe data de 06.09.2018. Numărul e 67332 . Imi puteti spune la ce etapa e dosarul?

  • Buna ziua. Inca nu este ordin pe numele Dvs. Verificati starea dosarului Dvs o data in saptamina, ori abonati pentru notificare pe documentexpert.md Mult Succes.

 4. buna ziua! completez cererea pentru depunerea juramantului.Nu cunosc numarul crererii depuse pentru redobandire a cetateniei pe care trebuie sa-l indic.Cum pot sa l aflu?merci

 5. Bună ziua. Soțul a depus dosarul la București în anul 2017. Anul acesta pe 29.06.2020 a fost publicat ordinul ,dar cu domiciliul în România.
  Cum și unde trebuie să facă programarea la jurământ.
  Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*