Acte necesare pentru Cetățenia Română

redobandirea cetateniei romane

Într-un dosar de obținere a cetățeniei române sunt incluse documente oficiale privind starea civilă și declarații validate de notar (mai ales atunci când este vorba de redobândirea cetățeniei române împreună cu copii minori). Pentru a evita deplasări suplimentare în România, este esențial să te informezi în detaliu despre procesul de întocmire a dosarului și procedura de depunere la instituția competentă.

Care sunt actele necesare pentru a obține cetățenia română?

 • Buletinul sau cartea de identitate în copie legalizată;
 • Pașaport + copie legalizată.
 • Cazier judiciar din Republica Moldova apostilat
 • Acte de stare civilă (certificat de naștere, căsătorie, deces sau divorț) în copii legalizate si apostilate pentru titular și ascendenți (părinți, bunici, străbunici), foști cetățeni români; (Datele de stare civilă din documentele depuse trebuie să corespundă cu cele din certificatul de naștere!)
 • Acte de stare civilă în copii legalizate si apostilate pentru copiii minori ai solicitantului, dacă este cazul;
 • Acordul soților pentru redobândirea cetățeniei de către copiii minori, dat prin declarație autentificată la notar, dacă este cazul;
 • În cazul minorilor de peste 14 ani, este necesar consimțământul minorilor pentru redobândirea cetățeniei române dat prin declarație autentificată la notar în prezența unui părinte; Toate actele se depun într-un dosar cu sina. Cererile se depun personal și doar în cazuri temeinic justificate medical, prin acte doveditoare de un reprezentant legal (mandatar sau avocat);
 • Cererile se primesc numai dacă sunt însoțite de toate documentele necesare și nu există neconcordante între datele de stare civilă;
 • Cererile pot fi depuse numai de foștii cetățeni români care au dobândit cetățenia română prin naștere sau prin adopție și care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau această cetățenie le-a fost ridicată fără voia lor, precum și descendenții acestora până la gradul III pot redobândi ori li se poate acorda cetățenia română, la cerere, cu păstrarea cetățeniei străine și stabilirea domiciliului în țară sau cu menținerea acestuia în străinătate; Aveți nevoie de programare pentru depunere: 

http://www.cetatenie.just.ro/

Scrie-ne pe Facebook sau Viber

Cum depui Actele prin DocumentExpert?

 • Prezinți setul de acte necesare pentru pregătirea dosarului;
 • Noi îți verificăm componența dosarului și corectitudinea datelor. În caz că există erori le corectăm și solicităm duplicate;
 • După legalizarea actelor  efectuăm  o  programare la Ministerul Justiției pentru aplicarea apostilei;
 • La final verificăm dacă dosarul este complet și aranjăm actele în ordinea corespunzătoare;
 • Completăm cererea și o anexăm  la  dosar.

Îți asigurăm:

 • Programare Depunere dosar Cetățenie Română;
 • Colectare acte stare civilă din R. Moldova;
 • Corecție eventuale erori în acte;
 • Apostilare acte la Ministerul Justiției
 • Prestare servicii pe contract;
 • Preț accesibil;
 • Plata finală – după primirea actelor.

Primește o Consultație Gratuită 

Ce spun clienții noștri despre noi

Eduard Panchenko
Eduard Panchenko
2023-07-11
recomandă
Salutare , sunt mulțumit de calitatea prestărilor serviciilor , este o companie de încredere cu un preț normal pentru piata care există la moment. Sper și mai departe sa ramina tot așa mai aproape de oameni. succes!!!
Artiom Furdui
Artiom Furdui
2023-06-18
nu se recomandă
Iresponsabili şi nu prea serioşi.
Irina Niculai
Irina Niculai
2023-06-15
recomandă
Am avut o colaborare foarte buna,operativ si calitativ ,va multumim si neaparat vom mai apela cind vom avea nevoe !
Marina Tolici
Marina Tolici
2023-05-30
recomandă
Am rămas mulțumită de servicii, domnișoara Nicoleta a fost mereu disponibilă sa-mi răspundă la orice întrebare.
Crina Dubalari
Crina Dubalari
2023-05-17
recomandă
Recomand cu încredere echipa de la DocumentExpert. Mulțumesc de serviciile prestate până la momentul actual. O echipă serioasă şi profesionistă.
Maria Luca
Maria Luca
2023-05-15
recomandă
Buna ziua Vreu sa mulțumesc frumos echipei document expert pentru lucru depus sunt o echipa de nota 10 mersi mult !!!❤️
Алексей Катанэ
Алексей Катанэ
2023-05-03
nu se recomandă
Nu recomand. Cum puteți lua 1500 lei pentru a face un card? Voi știți ca orce card il faci gratis in România și Primești cardul in 5 minute�. Știți doar sa mințiți lumea și sa-i fraieriți de bani �
Gheorghe Aramă Igor
Gheorghe Aramă Igor
2023-04-14
recomandă
Recomand cu încredere echipa de la DocumentExpert. Mulțumesc de serviciile prestate până la momentul actual. O echipă serioasă, profesionistă, grijulie și amabilă.
Olesea Colesnic
Olesea Colesnic
2023-03-30
recomandă
Bună ziua frumoasă echipa de profesioniști, as dori sa va mulțumim din suflet pentru munca depusa cu un rezultat de succes. Va dorim sa aveți parte de clienți pozitivi. Noi împreună cu d-voastră am ajuns la final cu acte în regula la care va mulțumim pentru efortul depus și incurajarea în ziua de mine. Mulțumim mult și succese și realizări frumoase în continuare.
Cristina Balaban
Cristina Balaban
2022-11-26
recomandă
Recomand cu cea mai mare încredere echipa de la DocumentExpert. Mulțumită de serviciile pe care le oferă la un preț pământesc. Îndeosebi un mare mulțumesc doamnei Ilinca, o femeie tare drăguță, care a dat dovadă de amabilitate și răbdare, informații utile pe care știe să le ofere în mod corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *