Aplicarea mentiunilor de divort si deces la Primaria sector 1 Bucuresti

Depunerea pachetului de documente pentru aplicarea mentiunilor de casatorie si divort sau deces se face la primaria sector 1 Bucuresti, la adresa Bd. Maresal Averescu nr. 17.
 Se depun actele pentru mentiune in zilele de luni si miercuri.

In cazul in care certificatul de nastere a fost emis de Consulatul Romaniei, starea civila din sector 1 va primi actele pentru mentiune doar in cazul in care a sosit fila consulara la primarie, de obicei dureaza de la 2 luni. Termenul legal de aplicare a mentiunii este de 2 luni.

10 comentarii la „Aplicarea mentiunilor de divort si deces la Primaria sector 1 Bucuresti

 1. Bună ziua.Am o intrebare legata de dosarul meu pentru mentiunea de divort ce am depus actele la ambasada Română aici în Irlanda in anul trecut şi nici pina acuma nam primit un raspuns sigur care este situatia cu dosarul meu pe site verific si asa raspuns primesc ca e in procesare de jumatate de an dar nimic raspuns nici pina la moment.Sectorul 1 București, starea civila – la Mentiuni de divorț

   1. Bună ziua am depus mențiunea de divorț în pe data de 31 mai și pina acuma nici un răspuns…a fost depusă sec1 București

    1. Bună ziua,
     cam atât durează acum mențiunile. Ultima mențiune pe care am depus-o a fost gata în 5 luni.

 2. Bună ziua.
  Aṣ dori o informaṭie:se poate divorṭa on-line la Primăria sector1?
  Dacă da, vă rog să-mi comunicaṭi ce acte trebuie să vă trimit.
  Căsătoria a fost incheiată în 21.06.2003,în cadrul acestei primării.
  Menţionez că eu ṣi soṭul meu nu avem copii,deloc,ṣi nici bunuri materiale de împărṭit.
  Acum,noi locuim în Franṭa ṣi am luat legătura cu acel Birou care este acreditat de Ministerul de Justiṭie,dar costă foarte mult-700€(traducere,legalizare ṣi apostilare-alṭi bani).
  Menţionez că nu avem banii necesari pentru a plăti(eu având salariul mimin,iar soṭul meu sub salariu minim.
  Dacã,până la urmă,divorṭăm venind în ṭară,în septembrie,cât va dura finalizarea ṣi dacă va costa ceva.
  Vă mulṭumesc

  1. Bună ziua. În ceea ce privește serviciile noastre, putem ajuta clienții noștri în cazul în care au certificate de stare civilă emise de alte state și doresc să le transcrie în România. Totuși, în cazul dumneavoastră, vă recomandăm să contactați direct Serviciul de Stare Civilă București pentru a obține informații precise despre procedurile și documentele necesare pentru divorț.

 3. Bună ziua! Este posibil de solicitat mențiune de divorț împreună cu certificatul de naștere?

  1. Bună ziua!
   Da, este posibil. Mai întâi ajutăm cu transcrierea certificatului de naștere, apoi obținem mențiunea de divorț prin procură. Nu este necesar să vă deplasați în România.

 4. Odată ce se menționează pe sentința de divorț că este definitivă și este tradusă și legalizată conform regulilor dvs. de ce este necesară și mentiunea:
  ,,conform art. 39 din Regulamentul Cons. European”?! Statul Spaniol nu eliberează așa ceva, în afară de mențiunea sentință definitivă !

  1. Mențiunea pe certificatul de naștere/căsătorie românesc poate fi solicitată pentru a evita eventualele probleme administrative sau juridice în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *