Certificat de cetatenie copil minor

Odata cu publicarea O.U.G. nr. 65 din 21.09.2017  fiece copil nascut din cetateni straini pentru asi transcrie certificatul de nastere ori pentru a obtine pasaport romanesc are nevoie de dovada de cetatenie romana.

Acte necesare pentru a obține dovadă cetatenie română copil minor:

1. cerere tipizată

2. două fotografii color de dată recentă format 3.5 cm X 4.5 cm

3. certificatul de naștere al copilului minor pentru care se solicită acordarea cetățeniei române, în copie legalizată, cu traducere, după caz

4. dovada cetățeniei române din care să rezulte data obținerii cetățeniei române de către părintele/părinții care depune/depun cererea, în original şi copie (certificat de cetățenie sau, în lipsa acestuia, adeverință eliberată de către DGP din care să rezulte data obținerii cetățeniei române)

5. declarația notarială cu acordul celuilalt soț privind acordarea cetățeniei române copilului minor

6. consimțământul minorului care are peste 14 ani la data depunerii cererii cu privire la acordarea cetățeniei române, dat prin declarație notarială

7. declarație pe propria răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României din țara de domiciliu, a părintelui/părinților minorului, din care să rezulte că nu a/au solicitat transcrierea certificatului de naștere al minorului la autoritățile competente.

Pentru transport Chisinau – Bucuresti dus intor depunere dosar cetatenie romana ne sunati: 022999273 Alina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *