Cum ne ajută cetățenia română pe timp de război?

Cu toții suntem afectați de situația cumplită în statul vecin. Unii au rămas șocați, speriați, dar au decis să gândească rațional și logic. Alții au panicat (e ceva normal), au făcut provizii, au adunat mapa cu documente sau așa zisă ”geantă de urgență”.  În acest moment, în Google sintagma ”cetățenie română” a urcat în sus, oamenii au luat cu asalt agențiile care se ocupă de documente, pentru că au decis că în caz de urgență au nevoie de pașaport român. Aici, vom confirma, că cetățenia română într-adevăr oferă o serie de beneficii care vă vor ajuta în anumite procese de integrare:

 • cetățenii români au posibilitatea să intre fără viză în 153 de țări, Republica Moldova ocupă în acest clasament locul 52.
 • obțineți dreptul la reședință permanentă în Europa.
 • cetățenilor români li se permite să lucreze oficial în statele UE fără să petreacă timp pentru obținerea permiselor.
 • cu cetățenia română, educația este disponibilă la cele mai bune universități din Marea Britanie, Germania, Franța și alte țări ale UE.
 • vă va scuti pentru totdeauna de necesitatea reînregistrării constante a documentelor pentru a deschide un cont într-o bancă europeană de încredere sau pentru a solicita un împrumut cu dobânzi mici.
 • devenind cetățean deplin al Uniunii Europene, veți putea primi îngrijiri medicale la nivel înalt, indiferent de locul de reședință permanentă.

Intenționați să vă perfectați actele, însă nu știți de unde să începeți? Scrieți-ne un mesaj ca să discutăm despre toate detaliile. Pentru că actele, trebuie perfectate din timp!

2 comentarii la „Cum ne ajută cetățenia română pe timp de război?

  1. Bună ziua,
   Dacă cunoașteți numărul dosarului, atunci puteți verifica la ce etapa este dosarul online, aici https://documentexpert.md/
   În cazul în care nu aveți numărul dosarului, contactați-ne la numărul 060146695

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *