Programare depunere Jurământ

Jurământul de credință poate fi depus la ANC București ori la Ambasada/Consulatul român din Chișinău, Bălți, Cahul sau altă ambasadă după adresa de domiciliu.

Procedura de depunere jurământ presupune:

 1. Programarea online pentru depunere jurământului nu poate fi făcută instant după ce ați fost publicat în Ordine ANC, de obicei dupa 2-3 saptamani de la publicarea ordinului. Programarea la jurământ se face online, pe site-ul consulatului.
  Fiecare persoană are la dispoziția sa un termen de șase luni pentru a se programa întru depunerea ,,Jurământului de Credință față de România” din data comunicării ordinului din partea președintelui Autorității Naționale pentru cetățenie;

  În caz că întimpinați dificultăți pentru programare online contactati-ne
 2. Depunerea actelor.
  După programare vi se dă o dată la care vă prezentați la consulatul român pentru a prezenta actele necesare la depunere jurământ cetățenie romana:
  – Buletinul de identitate cu fișa de însoțire (atât originalul, cât și copia acestuia)
  – Pașaportul străin (atât originalul, cât și copia acestuia)Certificatul de naștere (atât originalul, cât și copia acestuia)
  – Certificatul de căsătorie/divorț/deces (atât originalul, cât și copia acestuia)
  – 2 fotografii color pe fundal alb cu formatul 3,5×4,5 cm
  – Înştiinţarea  cu privire la acordarea cetăţeniei române, primită din partea ANC (scrisoarea cu plic);
  – Pentru minorii incluşi în ordinele ANC se prezintă și certificatul de naştere al minorului  (original/copie).
 3. Depunerea jurământului de credință fata de statul roman. Statutul de cetățean român se obține la data depunerii jurământului de credință față de România. La depunerea ”Jurământului de Credință față de România” fiecare persoană trebuie sa aibă o ținută decentă. Persoanele ce au domiciliul sau viza de reședință în altă țară decât Republica Moldova, pot depune ”Jurământul de Credință față de România” la misiunile diplomatice sau consulare ale României din statul unde au drept de ședere (permis de ședere).

Textul Jurământului ce trebuie cunoscut este: 
Jur să fiu devotat Patriei și poporului român,/ Să apăr drepturile și interesele naționale,/ Să respect Constituția și legile României.

Vezi ultimele juraminte depuse

Preț serviciu – 500 lei MDL
Programăm pentru jurământ și la distanță. În acest caz plata se face prin transfer.