Românii vor putea călători în SUA fără vize începând cu 1 decembrie 2025

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a adus o veste extraordinară pentru toți cetățenii români – începând cu data de 1 decembrie 2025, românii vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără a mai avea nevoie de vize.

Admiterea în Programul Visa Waiver

Ambasadorul Muraru a subliniat că România se află pe calea de a deveni parte a prestigiosului Program Visa Waiver (VWP), care permite cetățenilor din țările incluse în program să călătorească în SUA pentru o perioadă de până la 90 de zile fără a obține o viză de călătorie.

De ce 1 decembrie?

Anunțul oficial de admitere în Programul Visa Waiver pentru România ar urma să fie făcut în luna februarie a anului 2025, iar implementarea programului se va concretiza la 1 decembrie 2025. Această dată are o semnificație aparte pentru români, deoarece coincide cu Ziua Națională a României, un moment simbolic în care primii români vor putea păși pe teritoriul american fără a se mai confrunta cu procesul dificil de obținere a vizelor.

Beneficii

  1. Cetățenii români nu vor mai trebui să treacă prin procesul de programare și interviuri pentru vize, ceea ce va face planificarea călătoriilor mai rapidă și mai flexibilă.
  2. Cetățenii români cu rude sau parteneri în SUA vor putea vizita mai ușor și mai des familiile lor.
  3. Cei care doresc să studieze în SUA vor beneficia de oportunități sporite, fără restricțiile de viză.
  4. Cetățenii români pot avea acum acces la locuri de muncă sau proiecte în SUA, contribuind la dezvoltarea lor profesională.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie

Conform informațiilor furnizate de Autoritatea Națională pentru Cetățenie a României, peste 640.000 de cetățeni moldoveni au dublă cetățenie, și anume, și cea română. Mai mult, numărul total al cererilor înregistrate până în prezent se ridică la 786.546, iar în anul 2021 erau în procesare peste 140.000 de astfel de cereri.

Concluzie

Un aspect demn de menționat este și impactul pe care această decizie îl va avea asupra comunității românești din SUA, precum și asupra celor care dețin dublă cetățenie, moldovenească și română. Această facilitate va oferi mai multă libertate de mișcare și oportunități extinse pentru studenți, antreprenori și călători care doresc să exploreze și să se integreze în cultura americană.

2 comentarii la „Românii vor putea călători în SUA fără vize începând cu 1 decembrie 2025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *