Alocația pentru copii în România 2022

Guvernul României a aprobat MAJORAREA ALOCAȚIEI pentru copii. De ce să nu-i oferi un viitor mai bun copilului de pe acum?

Guvernul României a decis ca, începând cu ianuarie 2022 să mărească alocația de stat pentru copii și să se acorde, în mod excepțional, o indemnizație suplimentară pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2022, contul se suplimentează cu 600 de lei. Este în cazul copiilor până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copiilor cu handicap.

De asemenea, se oferă 243 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, dar și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, până la terminarea acestora. Este inclusiv pentru cei cu handicap care urmează o formă de învățământ preuniversitar prevăzută de lege, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

Dreptul la alocație pentru copii în România se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul. Plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii. În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare. Recalculul este efectuat pentru maximum 12 luni. 

Ca să concluzionăm, suma alocației la moment este:

  • 600 de lei (RON) pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 243 de lei (RON) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani;
  • 600 delei (RON) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Crezi că durează mult timp, e nevoie de prea multe documente și nu vei reuși? Te ajutăm noi:

  • îți deschidem contul fără deplasare, prin Procură + internet Banking. Totul în doar 30 min.
  • nu e nevoie de vaccin sau teste PCR costisitoare
  • contul bancar va fi deschis în maxim 24 ore
  • îți garantăm eficiență, pentru că dosarul va fi completat corect și se va depune rapid

Despre documente, de ce este nevoie:


De ce să pierzi timp și bani pentru perfectarea actelor de sine stătător, când le poți oferi copilului tău? Noi ne vom ocupa de documente și îți vom deschide un cont bancar fără prezența ta. Sună minunat, nu-i așa?

Atunci contactează-ne chiar acum la: 022 999 273