ANUNȚ IMPORTANT privind procedura depunerii dosarelor de cetățenie

În contextul epidemiologic actual și luând în considerare necesitatea luării tuturor măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2, începând cu data de 23.11.2020, Autoritatea Națională pentru Cetățenie, prin Biroul înregistrări cereri privind cetățenia română, emite următoarea procedură de lucru cu publicul pentru depunerea dosarelor de acordare/redobândire a cetățeniei române:

  • Solicitanților de acordare/redobândirea a cetățeniei române programați exclusiv online pentru depunerea dosarelor li se va permite accesul atât în sediul ANC din București cât și la sediile Birourilor teritoriale din Iași, Galați și Suceava, conform ordinii de programare exclusiv online din ziua respectivă.
  • La sediul ANC din București, funcționarul din cadrul BICCR-BT responsabil cu înregistrarea cererilor se va deplasa la punctul de intrare/control acces în sediul ANC din București pentru identificarea petenților și, în conformitate cu orele de programare, va prelua persoanele și le va conduce în sala de așteptare amenajată la etajul 1.
  • În cazul Birourilor teritoriale (Iași, Galați, Suceava), persoanele programate exclusiv online pentru depunerea dosarelor vor fi conduse de către funcționarul din cadrul BICCR-BT responsabil cu înregistrarea cererilor în sălile de așteptare din cadrul fiecărui birou teritorial și vor fi preluate păstrând aceeași regulă (în conformitate cu orele de programare).
  • Angajatul din cadrul BICCR-BT va prelua dosarele petenților programați exclusiv online iar petenții vor rămâne în sălile de așteptare până la terminarea verificării documentelor. Operațiunea de înregistrare a dosarelor în aplicația informatică/bază de date SAFA se va efectua de către angajatul ANC în biroul în care acesta își desfășoară activitatea.
  • După înregistrarea datelor din dosarele petenților și urmare a emiterii numerelor de înregistrare din baza de date, angajatul responsabil va proceda la înmânarea bonului de înregistrare fiecărui petent din sala de așteptare și îi va conduce în exteriorul clădirii pe circuitul de ieșire.
  • Următorii petenți conform programului orar de programare online vor fi conduși în sala de așteptare urmând aceeași pași procedurali mai sus menționați până la epuizarea persoanelor programate exclusiv online care s-au prezentat efectiv în vederea depunerii în ziua respectivă a dosarelor de acordare/redobândire a cetățeniei române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *