Cum poți evita dificultățile la depunerea jurământului ?

Tot aștepți să te înregistrezi la depunerea JURĂMÂNTULUI? Citește și află cum poți evita greutățile!

Anterior, majoritatea erau convinși că trebuie să aștepte mult până se publică ordinul de redobândire. Însă, în ultima perioadă, s-a dovedit că și depunerea jurământului este un proces îndelungat și greu. Atunci cum procedăm?

La depunerea dosarului de redobândirea cetățeniei se atașează o cerere prin care solicităm redobândirea cetățeniei cu domiciliu în România sau Republica Moldova.

Este o întrebare banală, dar în baza acestei declarații, stabilești unde vei depune jurământul.

  1. Dacă ai ales domiciliu în străinătate, jurământul de credință îl vei depune la Consulatul Român din țara unde ai domiciliu sau în România cu acordul acestui consulat.
  2. Dacă ai ales să redobândești cetățenia română cu domiciliu în România, în acest caz jurământul de credință îl vei depune la Autoritatea Națională pentru Cetățenie din București.

Până la pandemie acest lucru nu conta foarte mult. În prezent însă, acest fapt are o însemnătate foarte mare asupra termenului de depunere a jurământului. De ce?

  • Prin Consulatul României din Moldova, jurământul de credință se depune în termen de 8 luni la Consulatul din Cahul, 15 luni la Consulatul din Chișinău sau Bălți.
  • Dacă ai ales se redobandești cetățenia română cu domiciliu în România, în acest caz jurământul de credință se depune în 2 – 4 luni de la publicarea ordinului.

Probabil și TU ai depus dosarul de redobândire a cetățeniei române cu domiciliu în Republica Moldova așa precum au făcut mulți alții. Ce poți face dacă dorești să ți se publice ordinul de redobândire cu domiciliu în România, ca să poți depune jurământul direct în București?

Clienților noștri le propunem sa își schimbe țara de redobândire a cetățeniei române din Moldova în România. Această se face printr-o scrisoare recomandată.

Transmitem o scrisoare recomandată către Autoritatea Națională pentru redobândirea cetățeniei române unde atașăm:

  •  O declarație apostilată cu privire la domicili;
  • O copie legalizată a buletinului de identitate.

Contactează-ne în cazul în care întâmpini greutăți la 022 999 273 sau vizitează-ne la adresa: str. Columna 89, Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *