Buletinul trimestrial privind activitatea Autorității Naționale pentru Cetățenie 01.01.2021 – 31.03.2021

Cuvânt al Președintelui ANC

În scopul promovării unei imagini corecte și transparente a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie, începând cu luna aprilie 2021, ne propunem editarea unui buletin trimestrial care să acopere următoarele dimensiuni: informarea publicului cu elemente referitoare la indicatorii activității din trimestrul anterior, elemente care vizează proiecțiile de activitate pentru trimestrul care urmează, precum și o parte de dialog cu partenerii instituționali, reprezentanți ai societății civile, media și alte organizații interesate de activitatea ANC.

De la preluarea mandatului de președinte al ANC (15 mai 2020), am luat o serie de măsuri ce au vizat eficientizarea activității instituției, care au condus la creșterea substanțială volumului de cereri soluționate. În anul 2020, numărul acestora a crescut cu 90% față de anii 2018 și 2019.

Deși toată această perioadă a fost marcată de contextul pandemic asociat COVID-19, pentru a veni în sprijinul solicitanților cărora le-au fost aprobate cererile de acordare/redobândire a cetățeniei române, am dispus măsuri care au vizat creșterea numărului de sesiuni/ceremonii solemne de depunere a jurământului de credință față de România. Toate aceste măsuri au fost adoptate cu respectarea normelor de distanțare socială și siguranță sanitară.

Pentru perioada următoare, ne dorim o intensificare a dialogului instituțional cu toți partenerii noștri, cu reprezentanți ai media și societății civile.

Sursa: cetatenie.just.ro

1 Comment on “Buletinul trimestrial privind activitatea Autorității Naționale pentru Cetățenie 01.01.2021 – 31.03.2021

  1. Foarte super ca sunt schimbari si munciti din greu.Un ceas bun in trimestrul 2 sa indepleniti toate dosarele care ati pus in plan sa le indepleniti ca asteptam peste doi ani.vrem sa ne alaturam de romanie cit nai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*