Ritmul de procesare a dosarelor s-a accelerat

La Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie se procesează acum dosarele depuse în anul 2019, iar ritmul de analizare al acestora s-a accelerat, a anunţat secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu.

În cadrul emisiunii „Alternativa Europeană” de la Radio Chişinău, oficialul a declarat că anul trecut au fost procesate de trei ori mai multe dosare.

Oricum numărul de dosare cu privire la redobândirea cetăţeniei române procesate a fost de trei ori mai mare în anul 2020 decât în 2019, ceea ce e o evoluţie extraordinar de bună. Cred că odată cu relaxarea restricţiilor se va vedea acest lucru în numărul cetăţenilor români cu cetăţenia redobândită.

Din discuţiile pe care le-am avut, acum se procesează dosarele depuse în anul 2019 şi dacă ritmul se va menţine sau chiar sperăm va creşte, până la sfârşitul anului, colegii de la Autoritatea Naţională de Cetăţenie cred că vor reuşi să proceseze dosarele aproape de sfârşitul anului 2020. Oricum ritmul s-a accelerat şi oamenii ar trebui să se aştepte să dureze mult, mult mai puţin decât înainte. Cetăţenii să se aştepte ca acest proces să nu mai dureze ani întregi, ci din ce mai puţin”.

Adrian Dupu a mai spus că pandemia de COVID-19 a fost un impediment şi în procesul de depunere a jurământului faţă de România.

Faptul că nu pot fi mai multe persoane într-o încăpere a fost impedimentul cel mai mare în procesul de depunere a jurământului faţă de România. Sperăm că odată cu relaxarea restricţiilor numărul celor care vor putea să depună jurământul simultan. Aceasta înseamnă automat că mai mulţi români vor putea să-şi redobândească cetăţenia”, a mai declarat secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu R. Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu.

sursa: tvrmoldova.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*