Situație de urgență: ce documente luăm cu noi?

La moment, ne aflăm într-o situație destul de stresantă și mai puțin plăcută. Analizând ceea ce se întâmplă în țara vecină și citind ultimile știri de pe portalurile moldovenești, majoritatea din noi s-au panicat. Dar, ar fi bine să fim pregătiți de orice desfășurare a acțiunilor și să gândim rațional. Haideți să vedem care sunt documentele pe care ar trebui să le avem la îndemână în caz de urgență.

În cazul în care aveți cetățenie română:

  • Document de călătorie românesc valabil (pașaport sau buletin) ;
  • Pașaport pentru copiii minori și certificatele de naștere românești ;
  • Acord din partea ambilor părinți pentru călătorie în străinătate. Din cauza acestui document deseori se întâmplă ca copilul să nu poată călători cu un părinte în străinătate sau să se întoarcă acasă cu unul din părinți.

Vă reamintim, că deținând pașaportul român puteți mai ușor călători în străinătate, lucra oficial în unul din statele UE, beneficia de anumite alocații destinate doar cetățenilor unuia din cele 27 state membre UE.

Iar dacă nu aveți Cetățenie Română:

  • Pașapoartele tuturor membrilor familiei
  • Certificate de naștere a copiilor și cel de de căsătorie

Vă rugăm să ne contactați în cazul în care aveți nevoie de ajutor în perfectarea unui act de mai sus. Sau dacă aveți întrebări la care nu cunoașteți răspunsul. 022 999 273

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *