Speriați de războiul din Ucraina, oamenii au făcut cozi pentru perfectarea pașapoartelor române.

De frica războiului din Ucraina, tot mai mulţi moldoveni, dar îndeosebi români s-au îmbulzit în ultimele zile la serviciile de paşapoarte. Numărul cererilor pentru eliberarea acestor documente fiind în continuă creştere. Un alt motiv al solicitărilor îl reprezintă ridicarea restricţiilor şi dorinţa de călătorii a românilor, după doi ani de pandemie.

Ca să înțelegem gravitatea situației, prima dată disponibilă la Iași pentru eliberarea de paşapoartelor este 27 mai 2022. În București, cererile pentru paşapoarte au crescut cu aproape 60% din 24 februarie, ziua în care Rusia a atacat Ucraina.

În judeţul Gorj, cererile s-au triplat în ultima săptămână, iar angajaţii Serviciului de Paşapoarte abia mai fac faţă valului de solicitări. Prefectura Suceava a transmis că Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de solicitări pentru pașaport, marea majoritate fiind pentru copii. Situația este similară și în Brașov. La sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor sunt solicitări la fel de multe ca în lunile de vară, iar pentru programări online sunt locuri disponibile doar de la jumătatea lunii aprilie.

Cei de la biroul pașapoarte București au reacționat imediat, prelungind programul până la ora 22:00 și ajutând bucureștenii să sară ”peste rând”. Este prima dată, după izbucnirea epidemiei de COVID-19, când cei de la direcția pașapoarte acceptă cereri de eliberare fără programare online.

Care este mesajul nostru în acest sens? Nu ne panicăm, încercăm să ne programăm la ochiurile disponibile care au rămas și așteptăm, e unica soluție în acest caz. Angajații Document Expert fac tot posibilul pentru a vă fi aproape și a vă ajuta. Iar în cazul în care aveți întrebări, doleanțe sau o problemă, contactați-ne la: 022 999 273

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *