Cat costa obtinerea cetateniei romane?

„CAT MA VA COSTA CETATENIA ROMANA?!”, este prima intrebare si probabil cea mai dificila intrebare.Cetatenie.eu, va ajuta cu informatia, cum sa efectuati cheltuieli minime in procesul de dobindire a cetateniei, deci am totalizat toate cheltuielile, incepind cu prima etapa depunerea dosarului si pina la ridicarea pasaportului roman. 
1.      Colectarea actele de stare civila de la arhiva centrala sau OSC unde aveti domiciliu:Aici numarul de acte difera, de la caz la caz, dar numarul minim de documente incepind cu bunei si pina la titular, sunt ~8 la numar.Costul acestora va fi de 10 lei x 8= 80 de lei, pentru termenul de perfectarea a actelor timp de o luna.
2.      Obtinerea cazierului moldovenescCazierul moldovenesc obtinut timp de 10 zile, costa 30 lei.
3.  Autentificarea notariala a actelor si perfectarea declaratiilor la notar:Aici pretul serviciului notarial difera, de la un notar la altul, noi propunem pretul mediu. Autentificarea actelor de stare civila si actele de identitate o sa coste ~15 lei per act, deci in total primim 100 lei per dosar. Declaratiile fiind 3 la numar, o sa coste 300 lei.
4.      Depunerea dosarului la oficiile teritoriale ANC (Iasi, Galati, Bucuresti) – gratuit
5.      Transcrierea certificatului de nastere la consulat– gratuit
6.      Perfectarea pasaportului 60 de euro, in caz ca perfectati la consulat, echivalentul in lei, 1300 lei.
 Concluzie:pentru o persoana necasatorita  in total obtinem:– Devii cetatean roman cu ~ 650 lei + pasaportul romanesc 1300 lei (in caz ca actele se obtin in termen normal prin programare).
Tinem sa mentionam, ca preturile sunt orientative.

4 comentarii la „Cat costa obtinerea cetateniei romane?

  1. Buna ziua,
   Pentru a putea să vă prezentăm o ofertă de preț, avem nevoie să cunoaștem mai multe detalii. Contactați-ne la numărul de telefon 022 893 020

 1. buna
  sunt cetatean german prin renuntarea la cetatenia romana in 1997 pentru a dobindi cea germana. Pentru a redobîndi cetatenia romana ce trebuie facut. eu sunt pensionar si locuiesc in romania cu un act de sedere pe 5 ani.
  Cît ma costa redobîndirea cetateniei romane si de ce acte am nevoie?
  cu respect
  hoaghie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *