Consulatul României din Chișinău iși reia activitate.

Începând cu dată de 27 IULIE 2020 SECȚIA CONSULARĂ A AMBASADEI ROMÂNIEI LA CHIȘINĂU is va relua gradual activitatea pentru depunerea cererilor de obținere a documentelor de stare civilă (înregistrare primară a nașterii, înscriere naștere și căsătorie în registrele de stare civilă românesc) și călătorie (pașaport electronic) doar pentru solicitanții ale căror programări au fost anulate în context COVID-19.

Solicitanții vor primi un e-mail cu data noii programări, cererile fiind reprogramate cu respectarea ordinii cronologice a anulării acestora.În continuare, vor fi eliberate documentele de călătorie (pașapoarte electronice) și de stare civilă (certificate de naștere și de căsătorie) deja întocmite.

Suplimentar acestor servicii, Secția Consulară procesează solicitări de vize aferente călătoriilor esențiale (reîntregire a familiei, situații medicale, transportatori, personal medical), precum și pentru vize de lungă durată în scop de studii, respectiv de muncă (doar pentru lucrători înalt calificați și lucrători sezonieri în agricultură), astfel:solicitările de vize de studii pot fi depuse doar de către persoanele care au fost admise la studii și dețin scrisoarea de acceptare la studii emisă de către Ministerul Educației și Cercetării (nu și de către cele care doresc să se înscrie la o unitate de învățământ din România sau să depună dosarul);solicitările de vize de muncă pentru lucrători înalt calificați trebuie însoțite de avizul eliberat de către Inspectoratul General pentru Imigrări din România, pe care este înscrisă mențiunea „Înalt calificat”, iar cele pentru lucrători sezonieri în agricultură de avizul pe care este înscrisă mențiunea „Sezonier”, precum și de un document emis de către angajator, din care să rezulte codul CAEN și să fie descrisă activitatea desfășurată în sectorul agricol.Celelalte tipuri de vize de muncă încă nu se procesează!

Accesul pe teritoriul Consulatului României este permis numai în următoarele condiții:Purtarea obligatorie a măștii de protecție!Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă)!Menținerea distanței fizice (mai mare de 1,5 m)!
Prezentarea email-ului cu data programării!În sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de 8 persoane, în același timp. Facem apel la responsabilitatea dvs. și vă îndemnăm să nu vă prezentați la Secția Consulară însoțiți de minori, tocmai pentru protejarea acestora.

Nu se permite accesul aparținătorilor/rudelor/prietenilor!Subliniem că măsurile de protecție de mai sus sunt necesare atât pentru protejarea dumneavoastră, cât și a personalului consular și sunt conforme cu normele și recomandările autorităților române și ale Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19.

8 comentarii la „Consulatul României din Chișinău iși reia activitate.

 1. Bună ziua. Sunt interesată de serviciul echivalarea diplomelor de studii. Cum pot obține o programare?

 2. Victoria Popovici
  La Multi Ani!
  Am depus o cerere in format electronic in luna octombrie pentru perfectarea unui nou pasaport,am primit imdiat atunci un mesaj cu un numar al cererii depuse ,prin care eram anuntata,ca mai tarziu voi primi un alt mesj referitor la pasii ce ar urma sa-i fac ca sa ma pot programa la Consulat,dar cu parere de rau paina azi nu am primit nimic.Ma puteti ajuta sa aflu ce sa intamplat cu cererea mea.

  1. Buna ziua. La mulți ani și Dvs.
   Verificați contul de econsulat in rubrica Data si Ora programării, nu este nimic ?
   De obicei răspuns pentru pașaport vine destul de greu, trebuie să așteptați și să verificați periodic Contul.
   Pentru mai multe detalii, contactați-ne la numărul 022 893 020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *