Programari online pentru servicii consulare la Consulatul General Balti

La Consulatul General Balti se fac programări online pentru toate serviciile consulare la adresa www.econsulat.ro

Acest sistem informatic modern va permite cetăţenilor români să acceseze informaţii consulare de calitate într-un mod eficient şi transparent, beneficiind de un confort crescut datorită posibilităţii de a interacţiona online cu personalul Ministerului Afacerilor Externe, de a trimite solicitări prin mijloace electronice fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze in mod repetat la ghişeu, eliminându-se astfel barierele birocratice şi cele geografice.

Drept urmare, se va informatiza preluarea şi soluţionarea tuturor cererilor de servicii consulare (altele decât vizele şi documentele de călătorie – paşapoarte şi titlurile de călătorie).

Totodată, Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni va avea şi o componentă de programare pentru solicitanţii de servicii consulare.

Pentru cetăţenii români, proiectul vizează simplificarea procedurilor de soluţionare a serviciilor consulare prestate de Ministerul Afacerilor Externe, ceea ce va duce la creşterea încrederii cetăţeanului în reţeaua consulară a României.

Obiectivele principale urmărite prin acest proiect sunt:

 • Posibilitatea accesării, mult mai facile, a serviciilor consulare de către cetăţenii români;
 • Uniformizarea serviciilor consulare prestate la nivelul întregii reţele consulare a României;
 • Coordonarea unitară a serviciilor consulare. Astfel, prin intermediul Centrului de monitorizare înfiinţat la nivelul Departamentului Consular se vor putea urmări şi analiza, în timp real, toate serviciile consulare efectuate de către orice misiune diplomatică/oficiu consular;
 • Modernizarea de substanţă a activităţii consulare desfăşurate în cadrul misiunilor diplomatice/oficiilor consulare prin eliminarea birocraţiei şi a procedurilor greoaie, cât şi prin introducerea instrumentelor informatice specifice secolului XXI în activitatea zilnică a lucrătorilor consulari

Serviciul este funcţional în prezent pentru românii care au reşedinţa/domiciliul în circumscripţiile consulare ale misiunilor diplomatice/consulare din Atena, Cahul, New York, Varşovia, Bilbao, Budapesta, Podgoriţa, Praga, Sarajevo, Tirana, Luxemburg, Bonn, Vancouver, Astana, Cernăuţi, Doha, Moscova, Ciudad Real, Nicosia, Zaragoza, Bologna, Trieste, Lisabona, Paris, Odessa, Bălţi, Beirut, Castellon, Salonic, Sofia.

35 de comentarii la „Programari online pentru servicii consulare la Consulatul General Balti

  1. Bună ziua.
   În caz că aveți nevoie de ajutor în perfectarea actelor românești, contactați-ne la numărul de telefon: 060146695.
   Sau vă așteptăm la str. Columna 72/3, of.6.

 1. Bună seara. Am depus online pe econsult. ro cererea de depunerea Jurământului încă în august 2020.Si la ziua de azi nu sa schimbat starea cererii tot sta Trimisa spre prevalidare

  1. Bună ziua, Victoria.
   Acum depun Jurământul cei programați în luna iunie.
   Trebuie să așteptați.
   Pentru informație suplimentară, contactați-ne la numărul +37360146695 (Viber/Whatsapp)

    1. Bună ziua.
     Dacă aveți toate actele pregătite, înregistrarea o puteți face pe econsulat.ro
     În caz că aveți nevoie de ajutor, contactați-ne la numărul 067411669
     sau vă așteptăm în oficiu, str. Columna 89

 2. sunt programat de 1 ana si 2 luni la abasada balti pentru depunerea juramantului asa putea sti la ce etapa sunt si cand voi putea depune juramantul 068181026 varog sa ami spuneti ma puteti apela

  1. Bună ziua.
   Consulatul de la Bălți verifică acum cererile din aprilie-mai 2020. Trebuie să mai așteptați un pic și să verificați regulat adresa de email.
   Pentru detalii suplimentare, contactați-ne la numărul: 060146695

  1. Bună ziua.
   Vă rugăm să mai adresați încă odată întrebarea Dvs pentru a vă putea oferi un răspuns.

 3. Buna ziua, am primit ordinul…vreau sa modific cererea shi sa fiu cetatean roman cu pastrarea domiciliului in Romania, de la inceput era cu pastrarea domiciliului in strainatate(la inscriere juramant este asha optiune), de ce acte suplimentare am nevoie shi cum pot realiza?

 4. Bună ziua .
  Am depus online pe econsult. ro cererea de depunerea Jurământuluiîn februarie 2021.Cum pot afla la ce etapă sunt cererile .

  1. Bună ziua.
   La Consulate se verifică cererile depuse anul trecut. Trebuie doar să așteptați cînd veți primi răspuns de la Consulat cu data și ora.

 5. Buna ziua! Am scris cererea pentru jurământ în luna decembrie 2020. Spuneți vă rog frumos la ce etapă sunt verificate cererile?

 6. Buna ziua! Am depus cerere de programare la juramint (Balti) pe data de 7 septembrie 2020. Cererea a fost aprobata, dar nu e posibila programarea.

  1. Bună ziua,
   Noi vă putem ajuta cu obținerea locului la jurământ, contactați-ne la numărul 060146695 pentru mai multe detalii.

 7. Bună ziua, am primit certificatul de cetățenie română, pot transcrie(la Bălți) actele de naștere, divorț și actele de naștere ale copiilor minori concomitent, sau se face pe etape?Mulțumesc.

  1. Bună ziua,
   pentru a putea să vă oferim mai multe detalii referitor la transcriere, contactați-ne la numărul 060146695

 8. Bună ziua. Am depus online pe econsult. ro cererea de depunerea Jurământului încă în 2021.Si nu am nici o informatie cind ma pot programa la juramint.

  1. Bună ziua, pentru mai multe detalii, contactați-ne la numărul de telefon 022 893 020

 9. Ziua bună. Am depus dosarul la Consulatul General din Bălţi, în data 05.09.2019 (de redobândire a cetăţeniei române art. 11). Dorim să aflam Numărul Dosarului, ca să aflăm Stadiu Dosarului. Vă mulţumim.

  1. Bună ziua,
   vă putem ajuta să aflăm numărul și la ce etapa se afla dosarul Dvs , este nevoie să ne contactați la numărul 022 893 020

 10. Buna ziua.la data de 27.05.2022 s-a aprobat cererea mia de redobîndire a cetățeniei Române.Pentru depunerea jurămîntului de credință față de Română sunt programată la 95.10.2022 ora 09.00 la sediul Autorității Naționale pentru cetățenie din București,sectorul 3.Din motiv de boală(oncologică) nu am posibilitatea de a parcurge așa drum lung.Vă rog din sufle,t de a ne răspunde dacă este posibil de a ne programa pentru depunerea jurămîntului la consulatul din Bălți ?. Vă mulțumesc .

  1. Buna ziua am nevoie de a face certificat de naștere fetiței de 3 luni ce documente avem nevoie mulțumim și unde trebuie de făcut programarea

   1. Bună ziua,
    Pentru a vă oferi mai multe detalii, contactați-ne la numărul de telefon 022 893 020

 11. Buna ziua, de mai mult de 2 luni nu reusesc sa fac programare pentru a obtine pasapoarte de calatorie la copii. Mereu e scris ca locuri nu mai sunt si ca programul a fost setat pentru o saptamina innainte. Cind se face setarea programului? Deja am dubii referitor la transparenta sistemului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *